bouwvergunning56

Patrimonium ontvangt vergunning voor de bouw van 56 woningen

Woonstichting Patrimonium heeft op 25 mei 2023 de omgevingsvergunning ontvangen van Gemeente Urk voor de bouw van sociale huur(koop)woningen in de Zeeheldenwijk. Wethouder Foppen van gemeente Urk en Johan Oosterhoff van Patrimonium vierden de officiële overhandiging van de vergunning. De woningen zijn onderdeel van de eerste fase van de Zeeheldenwijk.

Eerder dit jaar kocht Patrimonium de grond al van de gemeente. Door het verlenen van de omgevingsvergunning staan alle seinen op groen voor de start van de bouw van de woningen. Patrimonium bouwt 37 sociale huurwoningen en 19 huurkoopwoningen, allen rijwoningen. De huurkoopwoningen zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt. Na vijf jaar kan de bewoner beslissen de woning te kopen. Wethouder Foppen: “Ik wil Patrimonium bedanken voor het harde werk dat zij de afgelopen tijd geleverd hebben. De woningen worden prachtig: modern en duurzaam. Ik ben blij dat we op deze manier meer Urkers blij kunnen maken met een mooie woning.”

Johan Oosterhoff, directeur-bestuurder van de woningcorporatie: “Patrimonium is blij met deze uitbreiding van ons woningbezit, want de druk op de sociale huurmarkt is op dit moment ook op Urk erg groot. Nu we de vergunning hebben, starten we het aanbestedingstraject waarbij we op zoek gaan naar een partner die de woning bouwt. Onze woningen zijn verspreid over de eerste fase van de Zeeheldenwijk, waardoor we de bouw gefaseerd uitvoeren. Het proces van woningtoewijzing en -verhuur volgt de bouwplanning. Het duurt dus nog even voordat we meer informatie kunnen geven over de verhuur van deze woningen.”

Het is niet noodzakelijk om je nu al in te schrijven voor de verhuur van een nieuwbouwwoning. Zodra er meer bekend is over de start van de bouw en de verhuur van de woningen zal Patrimonium hiervan bericht geven op haar website en in de lokale media.