Patrimonium en Bouwvast sluiten overeenkomst

Woonstichting Patrimonium en Bouwvast Bouw en Ontwikkeling gaan voor een nieuwbouwproject in de Zeeheldenwijk samenwerken. Patrimonium en Bouwvast gaan samen 10 huurwoningen ontwikkelen die Patrimonium zal verhuren. Op woensdag 13 maart jl. werd de bouwteamovereenkomst hiervoor door beide partijen ondertekend.

Een nog vrije kavel in de eerste fase van de Zeeheldenwijk zal door Patrimonium worden ingevuld met beneden- en bovenwoningen. Het gaat om een project van 10 sociale huurwoningen. Patrimonium heeft Bouwvast gevraagd om dit samen met Patrimonium uit te werken tot een definitief plan met als doel om het ook samen te gaan realiseren. De woningen zijn bedoeld voor 1 of 2 persoonshuishoudens en worden aan de rand van de eerste fase van de nieuwbouwwijk gesitueerd. Vrij uitzicht en dichtbij de voorzieningen die in de wijk zullen komen.

De nieuwbouw is hard nodig, want er is een groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen op Urk. Deze uitbreiding past bij behoefte van veel jonge Urkers die op zichzelf willen gaan wonen. De samenwerking met Bouwvast staat garant voor kwaliteit en betaalbaarheid.

Johan Oosterhoff, directeur van Patrimonium, licht toe dat dit een welkome aanvulling is op het andere nieuwbouwplan van 56 huurwoningen in de Zeeheldenwijk die in het tweede kwartaal van dit jaar van start zal gaan. Het aantal woningzoekenden groeit nog altijd veel harder dan wij aan nieuwe woningen kunnen bijbouwen. De betaalbaarheid van wonen maakt duidelijk dat de behoefte aan huurwoningen groeit. Steeds vaker starten jongeren daarom hun woon carrière in een huurwoning.

Directeur Hendrikus ten Napel van Bouwvast is blij dat hij met deze samenwerking een bijdrage kan leveren aan de bouw van huurwoningen op Urk. Hij herkent de krapte op de Urker Woningmarkt vooral voor betaalbare woningen. Ons team staat klaar om goede en betaalbare woningen te ontwikkelen die een antwoord geven op de vraag naar meer huurwoningen op Urk.