opening-constantijstraat-2021

Mateboer levert nieuwbouw op aan Patrimonium

39 Energiezuinige nieuwbouwappartementen opgeleverd aan Patrimonium

Afgelopen week werden de 39 nieuwbouwwoningen, bestaande uit 24 appartementen en 15 studio’s, in de nieuwe Oranjewijk opgeleverd aan Patrimonium. Deze nieuwbouw in de Constantijnstraat, is gerealiseerd in twee bouwwerken.

De appartementen en studio’s zijn gerealiseerd in opdracht van Christelijke Woonstichting Patrimonium. Het ontwerp van de gebouwen komt van KHV Architecten, voorheen Korfker, en de bouw is uitgevoerd door Mateboer Bouw BV.

Alle wooneenheden zijn BENG uitgevoerd. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dat betekent dat deze woningen zeer lage energielasten hebben. Met een efficiënte warmtepompen en de opgewekte elektriciteit van zonnepanelen is het energieverbruik voor het verwarmen van de woning en het warmwatergebruik per saldo bijna energieneutraal. De energielasten voor de nieuwe bewoners bestaan dan voornamelijk uit het energieverbruik van de eigen apparatuur.

De 24 appartementen zijn bovendien volgens de eisen van Woonkeur gebouwd. Hierdoor zijn deze appartementen levensloopbestendig en zeer geschikt voor senioren. Maar ook starters op de woningmarkt kunnen hier goed wonen.

In 2020 werd gestart met de bouw van de appartementen en studio’s en inmiddels zijn deze dus opgeleverd. Donderdag 20 mei werd de symbolische sleutel namens Mateboer Bouw BV aan Patrimonium overhandigd. De toekomstige bewoners van de appartementen en studio’s hebben inmiddels van Patrimonium de sleutel van hun nieuwe woonruimte ontvangen.

Patrimonium is verheugd dat zij 39 nieuwe appartementen aan haar woningbezit heeft kunnen toevoegen. Ook op Urk is er een grote behoefte aan sociale huurwoningen. Een op de zeven woningen op Urk is een woning van Patrimonium. Gezien de grote druk op de huurwoningmarkt wil de woningcorporatie in de nieuwe Zeeheldenwijk ook tenminste dit aandeel huurwoningen gaan bouwen.