foto okt 2

Bewoners Noorderpalen zitten er deze winter warmpjes bij

De dakrenovatie aan 45 woningen aan de Noorderpalen is klaar. Patrimonium heeft de woningen die in 1977 zijn gebouwd, voorzien van nieuwe geïsoleerde dakplaten en nieuwe dakpannen. De meeste warmte uit woningen gaat verloren via het dak.

De woningen aan de Noorderpalen krijgen ook nog vloerisolatie dit jaar. Voor deze isolatiewerkzaamheden krijgen de huurders geen huurprijsverhoging doorberekend. Dat betekent dat het volledige energiebesparing ten goede komt aan de huurders.

Het beleid van Patrimonium is erop gericht om te zorgen voor goed geïsoleerde huurwoningen. Het niet hoeven opwekken van energie die je verspilt is de eerste stap in de energiebesparing. Daarnaast helpt het gedrag van bewoners mee in de energierekening. De onlangs uitgedeelde energiebespaardoos aan alle huurders helpt bij deze bewustwording.

Na de dakvervanging staat het woningbezit van Patrimonium er energetisch prima voor. Zo’n 70% van het woningbezit heeft een energielabel A+, A of B. En nog eens 29% heeft een energielabel C.